» KAJAKK I KROATIA - STAVANGER AFTENBLAD

KAJAKK I KROATIA - STAVANGER AFTENBLAD

  • Overblikk
  • Informasjon om turen
  • Praktisk info
FORTSATT LEDIGE PLASSER

Dag 1: Ankomst Kroatia 
Ved landing i Zagreb møter vi en hyggelig representant fra vår lokale partner i Kroatia. Vi kjører deretter til øyen Rab. 
Etter innsjekk vil vi ha en sightseeingrunde i den 2000 år gamle byen før vi har en gjennomgang av programmet og en tradisjonell middag servert i en lokal taverna. 
Om det er ønskelig så kan middagen bli laget av og servert hos guiden vår. 
Overnatting: Gjestehus
Måltider: Middag

Dag 2: Eventyret starter
Vi tar en kort kjøretur til startpunktet som er på Pudarica stranden. Herfra vil vi padle langs strender med rød sand, passere små ferjeleier før vi kommer til ‘’Naked rock’’ området. Her gror det ingen trær så fra noen utkikkspunkt ser det ut som et månelandskap. Etter en stund vil vi padle inn i området som er overtatt av den geologiske nasjonalparken. Vi tar en god lunsjpause på Pebble stranden før vi fortsetter mot dagens mål til fots. Vi skal i dag campe rett under den høyeste toppen av Rab som er 408moh. Vi får servert middag under stjernene med utsikt mot Velebit fjellkjeden. 
Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 3: Geo-Park og Prison Island
Når solen stiger over Velebit fjellene og lukten av kaffe fyller leirplassen blir vi vekket. En ny dag med utforsking står for tur. I dag skal vi utforske den andre delen av den geologiske parken i tillegg til grotter og strender. 
Etter litt mer padling kommer vi til Lopar-halvøya hvor de hvite sandstrender smelter sammen med furuskog og sanddyner formet av vinden og erosjonen. Dette er også en del av de geologisk parkere.
Vi vil ha en kort hvile på sørsiden og padle rundt til østsiden mot de bratte klippene med utkikk mot Griffin Vultures. Vi vil slå leir i hovedbukten.
Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 4: St.Gregory – St.Nicolas 22km
Etter å ha våknet opp under furutrærne får vi mulighet til en kort utforskning av denne øya. Vi vil besøke et tidligere jugoslavisk politisk fengsel og lære litt om det. Det er fortsatt mange bygninger igjen så vel som gården av Fig-trær og terapeutiske urter som salvie og timian. Vi vil deretter padle over kanalen til øya Prvich hvor vi vil ha en kort pause. Her er det tid til å utforske denne største kroatiske øya hvor Griffon-gribbene hekker, men også å nyte synet av de spektakulære klippene og fjellformasjonene. Lunsj vil bli servert på stranden. To og en halv time etter lunsj setter vi opp teltene i St.Nicholas Bay på den største kroatiske øya.
Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 5: En ny dag på havet
Etter frokost padler vi langs mange bukter og strender før vi når landsbyen Baska. Vi skal ha en kort lunsjpause før vi padler mot dagens mål - byen Krk. Når vi kommer til byen, vil vi padle forbi flere fantastiske strender med utsikt over øya Cres og Plavnik. Etter at teltene er satt opp på den offentlige campingplassen, besøker vi Krk sin gamleby og spiser middag i den lokale tavernaen.
Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 6: Plavnik øya
I dag skal vi padle over kanalen for å nå øya Plavnik. Vi vil utforske øyen før vi når deres leir i den gamle og mystiske eiketreskogen. Det var en liten landsby på toppen av øya og de resterende er fremdeles der, så vel som de gamle kirkenes ruiner. Herfra har vi utsikt over hele padleruten vi har tilbakelagt langs 4 øyer, og vi har enda en øy til som skal utforskes.
Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 7: Siste dag med padling
I dag er vår lengste padledag, så vi må stå opp litt tidligere enn vanlig. Etter frokost vil vi padle en liten stund for å komme til hekkeområdet av Griffon Vultures. Vi har ikke lov til å lage noe bråk her. Her er det fint å følge med på fuglene med kikkert. Det neste steget er å padle over den lille kanalen for å nå vår sjette øy. Vi tar oss langs den vakre kystlinjen med fine, små strender og det fantastiske er det vi vil legge merke til hvordan skogslandskapet plutselig endrer seg, og det er fordi vi passerer 45. parallell. Vi tar noen stopp på veien før vi når dagens mål, stranden på Beli. Fra her kjører vi den bratte veien til byen Beli. Beli har 45 innbyggere, men det nummeret er lavere om vinteren.
Vi vil ha privat innkvartering i familiehus, ved siden av Griffon Vulture Sanctuary.
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 8: Hjemreise
Vi spiser frokost før vi starter på hjemreisen til Norge. Vi blir transportert til flyplassen i god tid før avreise. 

Vansklighetsgrad
Du trenger ikke være erfaren padler for å bli med på denne turen, men vi anbefaler at du er kjent med kajakken og har padlet noen lange turer tidigere. Du må være forberedt på å padle hver dag, noen av dagene er vi i kajakken hele dagen. Dagsetappene er på mellom 10 og 20 kilometer.

Turforberedelser
Det er en fordel å ha padlet kajakk tidligere, og du bør ha vært på etpar langturer før denne turen i Kroatias skjærgård. Du får en fantastisk tur hvis du er turvant og i normalt god fysisk form.  Og at du ser frem til å padle hver dag.

Klima
Kroatia har et typisk temperert middelhavsklima med varm, solrik sommer. I Juli varmer solen godt, og vannet har behagelig temperatur. Vind på ettermiddagen må vi nok regne med, og Juli perfekt for padleturer. Temperaturene vil antagelig ligge mellom 25 og 30 grader på dagtid, på natten kan det synke ned mot 16-19 grader. 

Geografi og miljø
Kroatia ligger i området som kalles Balkan, sørøst i Europa. Landet har en lang kyst, med over 1200 øyer, mot Adriaterhavet. Innlandslandskapet kan deles i to landskapstyper; En midtre del som består av åser og fjell, der hovedstaden Zagreb ligger. Og en nordøstlig del som ligger lavere og har et landskap med gode forhold for landbruk. Elven Sava er grense mellom den nordøstre delen av Kroatia og Bosnia. Elven Drava renner langs grensen mot Ungarn i nord. De dinariske alpene er grense mot Bosnia i sørøst. 

Størsteparten av Kroatia har innlandsklima, med varm sommer og kald, snørik vinter. Kystområdene har et mer typisk middelhavsklima med mild og fuktig vinter og varm, solrik sommer. Nedbøren er jevnt fordelt gjennom året. 

 

REISEGARANTIFONDET
Ekspedisjonsreiser AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen gjør at du er sikret pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs.

Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

BETALING AV REISEN
Når vi mottar din bestilling vil vi sende ut booking bekreftelse. Sammen med booking bekreftelsen sendes depositumsfaktura på 3.000,- per person. Bestiller kunden flybilletter gjennom Ekspedisjonsreiser AS vil kostnaden for flybilletter faktureres på samme faktura som depositumet. Beløpet forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato.

Restbeløpet blir fakturert 90 dager før avreise og forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato.

Bestilles reisen 90 dager eller nærmere avreise blir hele beløpet fakturert kunden med forfall innen 14 dager og sendt sammen med booking bekreftelsen.

PASS
Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Sjekk at det ikke er skader på passet.

VAKSINASJON OG REISERÅD
Kontakt ditt lokale vaksineklinikk, helsesøster eller fastlege for vaksiner.
Finn din nærmeste vaksineklinikk på www.vaksine1.no.
For mer informasjon om hvilke vaksiner det anbefales av Folkehelseinstituttet.
Husk å ta med internasjonalt vaksinasjonskort som er stemplet av norske helsemyndigheter.

REISEFORSIKRING
Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Dersom du skal oppholde deg på høyder over 4000 moh må du sjekke om din forsikring er dekkende.

Ta med deg forsikringsbevis på reisen.

REISEREGISTRERING
Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres hjemmesider.  Dette vil gjøre det enklere for Utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem.  Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner.

Gå til www.reiseregistrering.no og registrer deg i dag!

PRIS FRA

19 900,-

Minimumsantall påmeldte: 9 personer
24.juni - 1.juli 2018

Påmeldingsfrist: 21 februar 2018
Turleder: Kine Vassbø

PRIS INKLUDERER

Norsk turleder fra Ekspedisjonsreiser

Fly fra Stavanger til Oslo - Stavanger

Fly fra Oslo - Zagreb/Rijeka - Oslo

Transport fra/til flyplass 

All mat fra middag på dag 1 til frokost på dag 8

Overnatting i gjestehus/hotell på dag 1 og 7

Inngangsbilletter til nasjonalparken

Profesjonelle lokale guider

Kajakk, paddelåre og spruttrekk

Telt m/ sovepose og liggeunderlag

IKKE INKLUDERT

Drikkervarer og personlige utgifter

Enkelte måltider som ikke er nevnt i program

Enkeltrom

Tips til guider og annet personell