» MARANGU

MARANGU

 • Overblikk
 • Praktisk info
Kjent som "Coca-Cola" rute, en klassisk rute og den eldste og mest etablerte ruten. Ruten har fått sitt kallenavn fordi det anses å være den enkleste veien til Uhuru Peak. Ruten har en relativt jevn stigning hele veien, i motsetning til de fleste andre rutene.

Dag 1: Ankomst Tanzania. 
Dere blir møtt av en vennlig representant fra vår lokale samarbeidspartner. Dere blir fraktet i Hotellet i Moshi for overnatting.

Overnatting: Uhuru Hotel 
Oppgraderingsmulighet: Weru Weru River Lodge***

Dag 2: Møte med sjefsguiden
Dette er en dag som er veldig viktig både for at kroppen skal hente seg inn etter den lange flyreisen og for at en eventuelt forsinket bagasje kommer dere i hende før fjellturen starter. Sjefsguiden møter dere på hotellet rundt klokken 11:00. Han vil da ta dere med på en tur i området rundt hotellet for å se på dagliglivet til lokalbefolkningen. Han vil også gå igjennom programmet for fjellturen.

Overnatting: Uhuru Hotel
Måltider: Frokost 
Oppgraderingsmulighet:
Weru Weru River Lodge***

Dag 3: Marangu gate – Mandara huts
Endelig starter eventyret dere har gått og ventet på. Etter en god frokost på hotellet blir fraktet til Marangu gate hvor dere skriver dere inn i Nasjonalparken. Her møter dere også teamet som skal hjelpe dere opp for første gang. Denne dagen går dere igjennom jungel og det er helt vanlig å se apekatter langs stien. Dere går i et rolig og behagelig tempo og ankommer Mandara huts etter 5-6 timer. På ettermiddagen går dere en akklimatiseringstur opp til Maundi krateret og tilbake til hyttene.
Overnatting: Hytter
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 4: Mandara huts til Horombo
Dagen starter med at dere går forbi Maundi krateret dere besøkte kvelden før. Denne dagen gir god sikt mot Kibo. Dere kommer nærmere og nærmere målet. Terrenget blir åpnere og åpnere etter hvert som dere går. Når dere ankommer Horombo huts får dere tildelt en hytte. Dere får popcorn ved ankomst før en god middag på kvelden.
Overnatting: Hytter
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 5: Til Kibo huts
I dag vil dere gå over en ørkenslette. Det virker som det er nokså flatt men høyden øker fort. Denne dagen er det veldig viktig å holde tempoet nede. ‘’Last to camp – first to summit’’ er et ordtak som kan være verdt å ha i bakhodet denne dagen. Når dere ankommer Kibo huts på ettermiddagen får dere tidlig middag før dere går til sengs for å prøve å få noen timer søvn før dere blir vekket samme kveld.
Overnatting: Hytter
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 6: Til Toppen!
Dere blir vekket klokken 22:00 for å gjøre dere klare til toppstøtet. Det blir servert litt snacks og drikke før dere starter å gå. Rundt klokken 23:00 forlater dere Kibo huts og starter å gå sikksakk oppover mot kraterkanten. Underlaget er løst og det krever mye krefter å bevege seg. Etter hvert når sola står opp blir slitet glemt og den røde himmelen gir dere motivasjonen til å fortsette. Når dere når Gilmans point er det bare to timer igjen til dere står på toppen av Afrikas høyeste fjell, Kilimanjaro. Vel fremme kan dere slippe jubelen løs og nyte den fantastiske prestasjonen dere har gjort! Dere returnerer helt ned til Horombo samme dag.
Overnatting: Hytter
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 7: Til hotellet
Dagen starter med frokost før dere begynner på siste etappe ut av nasjonalparken. Dere når etter hvert Mandara der dere skal spise lunsj. Derifra er det kun 1-2 timer før dere når Marangu gate. På hotellet møter dere teamet deres der det blir diplomutdeling, afrikans sang og dans. Nå får dere endelig den dusjen dere har fantasert om de siste dagene.

Overnatting: Uhuru Hotel
Måltider: Frokost, lunsj og middag
Oppgraderingsmulighet:
Weru Weru River Lodge***

Dag 8: Hjemreise, til safari eller India havet
Vi vil på det sterkeste anbefale deg å reise videre på en eventyrlig safari eller til kritthvite strender på Zanzibar når du først er i dette fantastiske landet i hjertet av Afrika. Spør oss om å skreddersy din drømmereise! 

REISEGARANTIFONDET
Ekspedisjonsreiser AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen gjør at du er sikret pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs.

Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

FLYREISE
informasjon om flyreisen:

Internasjonale flybilletter er ikke inkludert i prisen for landprogram. Dette innebærer at dere kan bestille flybilletter selv. Er det ønskelig at Ekspedisjonsreiser booker deres flybilletter vil vi først gjøre en uforpliktet reservasjon av flyreisen. Reservasjonen med reiserute og navn blir tilsendt dere for gjennomgang. Kunden er selv ansvarlig for å kontrollere at navnene er korrekt skrevet i henhold til passet. Når kunden bekrefter at billettene stemmer i henhold til navn og reiserute vil vi utstede billettene og sende ut gyldige reisedokument. Du vil få tilsendt elektroniske billetter som du skriver ut og tar med på reisen.

Ankomstflyplass: Kilimanjaro International Airport (JRO)
Hjemeiseflyplass: Kilimanjaro International Airport (JRO)

BETALING AV REISEN
Når vi mottar din bestilling vil vi sende ut booking bekreftelse. Sammen med booking bekreftelsen sendes depositumsfaktura på 3.000,- per person. Bestiller kunden flybilletter gjennom Ekspedisjonsreiser AS vil kostnaden for flybilletter faktureres på samme faktura som depositumet. Beløpet forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato.

Restbeløpet blir fakturert 90 dager før avreise og forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato.

Bestilles reisen 90 dager eller nærmere avreise blir hele beløpet fakturert kunden med forfall innen 14 dager og sendt sammen med booking bekreftelsen.

PASS
Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Sjekk at det ikke er skader på passet.

VAKSINASJONER OG REISERÅD
Kontakt ditt lokale vaksineklinikk, helsesøster eller fastlege for vaksiner.
Finn din nærmeste vaksineklinikk på www.vaksine1.no.
For mer informasjon om hvilke vaksiner det anbefales av Folkehelseinstituttet.
Husk å ta med internasjonalt vaksinasjonskort som er stemplet av norske helsemyndigheter.

REISEFORSIKRING
Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Dersom du skal oppholde deg på høyder over 4000 moh må du sjekke om din forsikring er dekkende.

Ta med deg forsikringsbevis på reisen.

VALUTA
Vi anbefaler at du tar med deg 2-300 amerikanske dollar. Visum kjøpes ved ankomst eller ved passering over grenseovergang og må betales i amerikanske dollar. Ta gjerne med små sedler som 1, 5, 10 USD, disse er greie å bruke til tips.

Lokal valuta kan tas ut i minibank i byene, på landsbygda er det være vanskelig å ta ut lokal valuta.

REISEREGISTRERING
Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres hjemmesider.  Dette vil gjøre det enklere for Utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem.  Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner.

Gå til www.reiseregistrering.no og registrer deg i dag!

BAGASJE PÅ FLY

Internasjonale flyvninger

Bagasjereglene varierer fra selskap til selskap. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

Innenriksflyvninger

Skal man fly innenriks småfly i Tanzania må man pakke i myk bag, duffel bag. Store kofferter kan være vanskelig å få med seg i småfly.

Vanligvis gjelder 15 kg inkl. håndbagasje på innenriksflyginger i Tanzania.

VISUM
Ekspedisjonsreiser anbefaler at visum kjøpes ved ankomst Tanzania eller ved grensepassering. Kostnad for visum er 50 US$ (per 01. januar 2016) Visum kan ikke betales med VISA eller Mastercard, visum MÅ KJØPES KONTANT i amerikanske dollar. Kunden er selv ansvarlig med å gjøre seg kjent med landets visumregler og visumkostnader før avreise.
Det er mulig å søke om visum før avreise. Kontakt den tanzanianske ambassaden til Norge i Stockholm for mer informasjon.

SIKKERHET
Ekspedisjonsreiser, samarbeidspartnere og våre turledere og lokale guider vil bruke sin erfaring og kunnskap for å unngå at ulykker inntreffer. Ekspedisjonsreiser AS kan ikke garantere at uheldige situasjoner ikke kan oppstå.

Dere besøker land med en fremmed kultur, som deltaker på våre turer må du vise respekt og ikke opptre klanderverdig eller uhøvisk. En reise til et land i Afrika innebærer at den reisende må akseptere en annen virkelighet enn i vår vestlige verden.

Du plikter under reisen å rette deg etter de regler og bestemmelser som er gitt av offentlig myndighet, arrangøren eller arrangørens representanter, herunder de ordensbestemmelser som måtte være gitt av det enkelte hotell, lodge, transportøren e.l. regelendringer kan oppstå uten at Ekspeidsjonsreiser AS har fått anledning til å informere deg som reisende

MAT OG DRIKKE
De dagene dere er på safari inngår alltid frokost, lunsj og middag. Maten på overnattingsstedene holder en høy standard, likevel er det greit å ta forholdsregler. Maten vi spiser lokalt er godt kokt og eller stekt, og dermed trygg å spise. Vask hendene før måltidene.

Drikkevann kokes eller kjøpes på flaske.

De fleste overnattingssteder er det vanlig å servere buffet måltider. Buffeene pleier å inneholde både glutenfrie og vegetariske alternativer.

Har du behov for spesiell diett under ditt opphold ber vi deg opplyse om dette ved bestilling.
Alle drikkevarer betales av kunden direkte på plassen om ikke annet er avtalt.

TIPS
Tips er endel av kulturen i Tanzania. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb. Vi anbefaler at dere tipser deres safariguide den siste dagen når dere forlater han på flyplassen. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er gjort.

De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet.

SPRÅK
Det offisielle språket i Tanzania er swahili. På hoteller og turistattraksjoner er det engelsk som blir brukt. Det finnes totalt over 100 stammespråk i Tanzania.

KLIMA
Klimaet kan grovt deles inn i 3 soner.

Langs kysten, øyene utenfor og området rundt de store innsjøene, er det varmt og fuktig tropisk klima; ofte med luftfuktighet opp mot 90 %.

På høyslettene er det temperert klima, med temperaturer ned mot 15 grader om natten og enda lavere jo høyere over havet du kommer. På toppen av Kilimanjaro kan temperaturen komme ned mot 10 til 15 minusgrader.

Lavereliggende sletteområder i innlandet har varmt og tørt klima. Varmeste tiden er november til mars med variasjoner fra ca. 25 til 35 grader. Det er to regntider i Tanzania; en kort regntid i perioden fra november til januar og en lang regntid som starter i april og varer ut mai/juni. I den korte regntiden er det mer sporadiske nedbørsmengder, bare korte byger, mens det kommer store nedbørsmengder kombinert med tordenvær i den lange regntiden, mest regn i april.

Rundt Kilimanjaro kan det komme noen byger uavhengig av regntiden, det er fjellet som bidrar til dette.

ELEKTRISITET
De fleste lodger og camper er ikke tilknyttet det vanlige el nettet, de benytter seg da av solcelle og generatorstrøm. Generatorene brukes ofte kun noen timer på morgenen og på kvelden, dette innebærer at det kan finnes begrenset tid til å lade mobiler og kameraer.

Strømspenning er 220 Volt, med 3-pins stikkontakter. Det kan være en del spenningsvariasjoner og til tider strømbrudd.

De stedene det ikke er lademuligheter på rommet/teltet vil det i de fleste tilfeller være mulighet for å lade i resepsjonen.

Flere av våre biler har stikkontakt og lademuligheter mens man er ute og kjører.

MOBILDEKNING
GSM-dekningen i Tanzania er relativt god.  De fleste nasjonalparkene har bra dekning – og det samme gjelder Zanzibar.   Det kan dog være enkelte ”lommer” uten dekning.

INNFØRSELSBESTEMMELSER TIL NORGE
Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no.

DEN NORSKE AMBASSADE
Den norske ambassaden i Tanzania ligger i landets kommersielle hovedstad, Dar es Salaam. Ambassaden ligger i byens sentrum, i krysset mellom Mirambo Street og Garden Avenue.

Ambassadens åpningstider:
Mandag - fredag (kl. 08:00 - 14:45)

Visa-seksjonens åpningstider:
Mandag - torsdag (kl. 10:00 - 12:00)

Postadresse:
Royal Norwegian Embassy
P.O. Box 2646
Dar es Salaam
TANZANIA

Ambassadør: Hanne-Marie Kaarstad

Ambassadens kontaktinformasjon:

Telefon: +255 22 2163100 eller +47 23 95 56 00

PRIS FRA

Ønsker du pris på denne reisen? send oss en uforpliktende forespørsel idag! 
 

PRIS INKLUDERER

Private engelsktalende hovedguide og hjelpeguider

Private bærere og kokk på Kilimanjaro

Overnatting som beskrevet i program

5 dagers bestigning

4 netter i hytter på Kilimanjaro

Måltider som beskrevet i program

Drikke til mat på Kilimanjaro; vann, kaffe, te og sjokoladedrikke

Rikelig med kokt drikkevann på Kilimanjaro

Alle tillatelser og parkavgifter

Medlemskap i AMREF Flying Doctors

24 timers vakttelefon

All transfer i Tanzania

Samme tur
 • machame-ruten-med-overnatting-pa-toppen

  11
  Dager

  MACHAME MED OVERNATTING PÅ TOPPEN!

  Drømmer du om å bestige Kilimanjaro? Hva med å sove i krateret på toppen i sammen slengen? Opplev den vakre stjernehimmelen fra nesten 6000-høydemeter! 

  Les mer

 • northern-circuit-ruten

  11
  Dager

  NORTHERN CIRCUIT

  Dette er en av de minst brukte rutene som gir deg mulighet å "gå alene" og virkelig oppleve fjellet. Northern Circuit – ruten gir svært god akklimatisering. Ruten...

  Les mer

 • marangu-ruten

  8
  Dager

  MARANGU

  Kjent som "Coca-Cola" rute, en klassisk rute og den eldste og mest etablerte ruten. Ruten har fått sitt kallenavn fordi det anses å være den enkleste veien til Uhuru Peak....

  Les mer

 • kilimanjaro-machame-ruten

  9
  Dager

  MACHAME

  Machame er en av de mest populære rutene på fjellet. Ruten byr på god akklimatisering og flott natur. Dette er en av de første kommersielle rutene som ble startet. 

  Les mer

 • kilimanjaro-rongai-ruten

  9
  Dager

  RONGAI

  Rongai-ruten starter på grensen til Kenya i nord. Her har du Kibo i sikte allerede etter dag en. Her er det også relativt få turister sammenlignet med Machame og Marangu. 

  Les mer

 • lemosho-akklimatisering

  11
  Dager

  LEMOSHO MED AKKLIMATISERING

  Lemosho er en rute som byr på vakre naturopplevelser og god akklimatisering. Ruten går sammen med Machame-ruten etter dag tre. 

  Les mer

 • lemosho

  10
  Dager

  LEMOSHO

  Lemosho-ruten er en naturskjønn rute som byr på god akklimatisering og relativt få andre mennesker. Turen starter i Øst og går etter 3 dager sammen med Machame-ruten...

  Les mer

 • marangu-akklimatisering

  9
  Dager

  MARANGU MED AKKLIMATISERING

  Marangu-ruten er en av de mest populære rutene på fjellet og den eneste ruten hvor du kan sove i hytter under fjellturen. Ruten går opp og ned samme vei. 

  Les mer

 • rongai-akklmatisering

  10
  Dager

  RONGAI MED AKKLMATISERING

  Rongai-ruten er en vakker rute som starter på grensen til Kenya i nord. Ruten byr på god akklimatisering når det legges inn en ekstra dag til dette. 

  Les mer

Side 1 av 2 sider (10 turer) 1 2 Neste Siste