» MACHAME MED OVERNATTING PÅ TOPPEN!

MACHAME MED OVERNATTING PÅ TOPPEN!

 • Overblikk
 • Praktisk info
Drømmer du om å bestige Kilimanjaro? Hva med å sove i krateret på toppen i sammen slengen? Opplev den vakre stjernehimmelen fra nesten 6000-høydemeter! 

Dag 1: Ankomst Kilimanjaro Int. Airport (JRO)
Vel fremme på Kilimanjaro kjøper dere visum og blir tatt imot av vår stedlige representant og kjører dere til hotellet. 
Hotell:
Weru Weru River Lodge

Dag 2: Moshi
Etter frokost møter dere sjefsguiden og får en siste briefing før fjellturen. Denne dagen er også viktig som ventedag i tilfelle bagasjen ikke kom med samme fly som dere.  
Hotell:
Weru Weru River Lodge
Måltider: Frokost og middag

Møte med sjefsguiden
Klokken 10:00 kommer sjefsguiden til hotellet for å gå gjennom programmet på fjellet, bli kjent med dere og svare på de spørsmålene dere måtte ha før bestigningen starter. Sjefsguidene har lang erfaring og mange bestigninger av Kilimanjaro bak seg. Bli ikke forbauset om deres guide har været på Uhuru Peak nærmere 200 ganger. Dette er profesjonelle guider som vil bruke sin kompetanse og kunnskap for å få deg til toppen av Kilimanjaro. 

Tilleggsaktiviteter vi kan legge inn i programmet, spør oss om pris:
Guidet tur i Moshi sentrum
Bade i Kilimanjaros varme kilder, Maji Chemka
Besøke kaffebonden Oscar, samt bade i fossefall

Dag 3: Moshi - Machame Gate - Machame Camp
Fra 1800 m.o.h til 3000 m.o.h
Beregnet tid: ca. 7 timer
Distanse: ca.14 km
Temperatur: Dag ca. 10 til 25 grader. Natt ca. 2 til 10 grader.
Etter frokost, avreise til Machame Gate der dere starter på turen til Mt. Kilimanjaro. Dere går gjennom et skoglandskap, fjellregnskog i lette, sommerlige klær. Fjellregnskogen har en rik og variert flora. Store bregner monumentale trær som kamfertre og kapoktre. Den går fram til Machame Camp. Temperaturen faller etter hvert som dere kommer høyere opp.
Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 4: Machame Camp - Shira Camp
Fra 3000 m.o.h til 3900 m.o.h
Beregnet tid: ca. 6 timer
Distanse: ca. 8 km
Temperatur: Dag ca. 5 til 15 grader. Natt ca. -2 til 3 grader.
Dere forlater fjellregnskogen, og går inn i busklandskap, lyngområder og åpne områder. Litt over halvveis inn i dagens etappe, blir det lunsj. Før dette er det noen kraftige motbakke som tar en del krefter. Dere krysser en dal før dere kommer fram til Shira Camp på ca. 3900 m.o.h. Det er mulig at shortsene kan brukes denne dagen, men det blir i alle fall behov for å skifte til varmere klær når dere er framme ved campen.
Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 5: Shira Camp
Høyde: 3900 m.o.h
Beregnet tid: 4-5 timer
Denne dagen brukes til akklimatisering. Dere tar korte turer på Shira platået som har en nydelig utsikt mot Kibo og Mt. Meru. 
Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 6: Shira Camp - Barranco Camp
Fra 3800 m.o.h til 4500 m.o.h til 3900 m.o.h
Beregnet tid: ca. 8 timer
Distanse: ca. 13 km
Temperatur: Dag ca. 0 til 15 grader. Natt ca. -2 til 3 grader.
Dere går fortsatt gjennom et tørt landskap, slakt hellende oppover på tur østover, Sand og blokklandskap dominerer. Dere passere Lava Tower som ligger på ca. 4500 m.o.h før dere går bratt nedover til Barranco Camp. Passeringen ved Lava Tower er en prøve på hvordan du behersker høyden. Men, et stort men er ar at har du ubehag nå er sjansen for at dagen i morgen er veldig bra.
Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 7: Barranco Camp - Karanga Camp
Fra 3900 m.o.h til 3900 m.o.h
Beregnet tid: ca. 5 timer
Distanse: ca. 6 km
Temperatur: Dag ca. 0 til 15 grader. Natt ca. -2 til 5 grader.
Selv om høyden er 3900 m.o.h ved start og mål, er det en del opp og ned daler, denne dagen. Fantastisk flott natur som skifter hele tiden, lobelia på over 1 meter og kjempesvimeblom på opp mot 6 meter. Denne dagen er behagelig selv om starten er bratt med den kraftige oppstigningen, Barranco Wall, frokostdreperen, spektakulær og spennende. Dere passerer Karanga Valley, før dere etter en bratt oppstigning kommer til campen.
Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 8: Karanga Camp - Barafu Camp
Fra 3900 m.o.h til 4600 m.o.h
Beregnet tid: ca. 4 timer
Distanse: ca. 4 km
Temperatur: Dag ca. 0 til 15 grader. Natt ca. -7 til 5 grader.
Stein, sand, dette er arktisk ørken. Det er slak stigning hele veien. Rolig, rolig... pole, pole. Nå begynner høyden å merkes. Dere kommer til Barafu Camp tidlig på dagen og får god kvile og søvn.
Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 9: Barafu Camp - Uhuru Peak - Crater Camp
Fra 4600 m.o.h til 5895 m.o.h til 5700 m.o.h
Beregnet tid: ca. 9 timer
Distanse: ca. 7 km
Temperatur: Dag ca. -5 til 17 grader. Natt ca. -15 til 3 grader.
Det er vinter og kaldere blir det lenger opp, kanskje -10 til -15 grader.
Dagens etappe starter ca. kl. 08:00 fra Barafu Camp. Dere går opp til Stella Point, 5725 m.o.h, videre går turen til toppen av Kilimanjaro, Uhuru Peak på 5895 m.o.h, Afrikas høyeste punkt, verdens høyete punkt når det gjelder frittstående fjell. Slitet er glemt, gleden, kanskje en tåre, triller nedover kinnet ditt. Du er stolt over det du har gjort, en fantastisk prestasjon. Du nyter utsikten, fantastisk utsikt og flotte brefall. Etter fotoseanser begynner turen til campen. Teltene blir slått opp like ved Furtwangler Glacier, ca. 5700 m.o.h. Nyt en flott solnedgang på Afrikas høyeste fjell. 
Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 10: Crater Camp - Mweka Camp - Moshi
Fra 5700 m.o.h til 1100 m.o.h
Beregnet tid: ca. 9 timer
Distanse: ca. 17 km
Temperatur: Dag ca. -5 til 25 grader. Natt ca. -15 til 20 grader.
Etter en god frokost går turen nedover mot Moshi. Dere har en kort stopp ved Barafu Hut før den lange turen til Mweka Gate som ligger på 1800 m.o.h. Turen går nå til kontoret i Moshi hvor det er hagefest og mat sammen med bærere, guider og kokker. 
Hotell:
Weru Weru River Lodge
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Fest med crewet
I Moshi er festen planlagt, her blir det diplomutdeling, afrikansk sang av deres team, mat og drikke, før dere tar farvel med deres nye venner. Under festen overrekkes tips til sjefsguiden. Vanlig tips på Kilimanjaro er 200 USD per deltaker. Etter at festen er over blir dere kjørt tilbake til hotellet.

Dag 11: Hjemreise eller videre til det Indiske Hav eller safari
Etter flotte dager på Kilimanjaro kan man forlenge oppholdet med safari og/eller badeferie ved Det indiske hav. 
Ved hjemreise blir du kjørt til flyplassen 3 timer før avgang. 

Måltider
Denne dagen er frokost inkludert

Tilleggsaktiviteter etter Kilimanjarobestigning: 
Safari til Lake Manyara, Tarangire, Ngorongoro, Serengeti eller Masai Mara
Stranddager på krydderøya Zanzibar

REISEVILKÅR
HER finner dere våre reisevilkår. Husk å les igjennom dokumentet før dere bestiller en reise. 

REISEGARANTIFONDET
Ekspedisjonsreiser AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen gjør at du er sikret pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs.

Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

FLYREISE
informasjon om flyreisen:

Internasjonale flybilletter er ikke inkludert i prisen for landprogram. Dette innebærer at dere kan bestille flybilletter selv. Er det ønskelig at Ekspedisjonsreiser booker deres flybilletter vil vi først gjøre en uforpliktet reservasjon av flyreisen. Reservasjonen med reiserute og navn blir tilsendt dere for gjennomgang. Kunden er selv ansvarlig for å kontrollere at navnene er korrekt skrevet i henhold til passet. Når kunden bekrefter at billettene stemmer i henhold til navn og reiserute vil vi utstede billettene og sende ut gyldige reisedokument. Du vil få tilsendt elektroniske billetter som du skriver ut og tar med på reisen.

Ankomstflyplass: Kilimanjaro International Airport (JRO)
Hjemeiseflyplass: Kilimanjaro International Airport (JRO)

BETALING AV REISEN
Når vi mottar din bestilling vil vi sende ut booking bekreftelse. Sammen med booking bekreftelsen sendes depositumsfaktura på 3.000,- per person. Bestiller kunden flybilletter gjennom Ekspedisjonsreiser AS vil kostnaden for flybilletter faktureres på samme faktura som depositumet. Beløpet forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato.

Restbeløpet blir fakturert 90 dager før avreise og forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato.

Bestilles reisen 90 dager eller nærmere avreise blir hele beløpet fakturert kunden med forfall innen 14 dager og sendt sammen med booking bekreftelsen.

PASS
Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Sjekk at det ikke er skader på passet.

VAKSINASJONER OG REISERÅD
Kontakt ditt lokale vaksineklinikk, helsesøster eller fastlege for vaksiner.
Finn din nærmeste vaksineklinikk på www.vaksine1.no.
For mer informasjon om hvilke vaksiner det anbefales av Folkehelseinstituttet.
Husk å ta med internasjonalt vaksinasjonskort som er stemplet av norske helsemyndigheter.

REISEFORSIKRING
Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Dersom du skal oppholde deg på høyder over 4000 moh må du sjekke om din forsikring er dekkende.

Ta med deg forsikringsbevis på reisen.

VALUTA
Vi anbefaler at du tar med deg 2-300 amerikanske dollar. Visum kjøpes ved ankomst eller ved passering over grenseovergang og må betales i amerikanske dollar. Ta gjerne med små sedler som 1, 5, 10 USD, disse er greie å bruke til tips.

Lokal valuta kan tas ut i minibank i byene, på landsbygda er det være vanskelig å ta ut lokal valuta.

REISEREGISTRERING
Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres hjemmesider.  Dette vil gjøre det enklere for Utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem.  Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner.

Gå til www.reiseregistrering.no og registrer deg i dag!

BAGASJE PÅ FLY

Internasjonale flyvninger
Bagasjereglene varierer fra selskap til selskap. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

Innenriksflyvninger
Skal man fly innenriks småfly i Tanzania må man pakke i myk bag, duffel bag. Store kofferter kan være vanskelig å få med seg i småfly.

Vanligvis gjelder 15 kg inkl. håndbagasje på innenriksflyginger i Tanzania.

VISUM
Ekspedisjonsreiser anbefaler at visum kjøpes ved ankomst Tanzania eller ved grensepassering. Kostnad for visum er 50 US$ (per 01. januar 2016) Visum kan ikke betales med VISA eller Mastercard, visum MÅ KJØPES KONTANT i amerikanske dollar. Kunden er selv ansvarlig med å gjøre seg kjent med landets visumregler og visumkostnader før avreise.

Det er mulig å søke om visum før avreise. Kontakt den tanzanianske ambassaden til Norge i Stockholm for mer informasjon.

SIKKERHET
Ekspedisjonsreiser, samarbeidspartnere og våre turledere og lokale guider vil bruke sin erfaring og kunnskap for å unngå at ulykker inntreffer. Ekspedisjonsreiser AS kan ikke garantere at uheldige situasjoner ikke kan oppstå.

Dere besøker land med en fremmed kultur, som deltaker på våre turer må du vise respekt og ikke opptre klanderverdig eller uhøvisk. En reise til et land i Afrika innebærer at den reisende må akseptere en annen virkelighet enn i vår vestlige verden.

Du plikter under reisen å rette deg etter de regler og bestemmelser som er gitt av offentlig myndighet, arrangøren eller arrangørens representanter, herunder de ordensbestemmelser som måtte være gitt av det enkelte hotell, lodge, transportøren e.l. regelendringer kan oppstå uten at Ekspeidsjonsreiser AS har fått anledning til å informere deg som reisende

MAT OG DRIKKE
De dagene dere er på safari inngår alltid frokost, lunsj og middag. Maten på overnattingsstedene holder en høy standard, likevel er det greit å ta forholdsregler. Maten vi spiser lokalt er godt kokt og eller stekt, og dermed trygg å spise. Vask hendene før måltidene.

Drikkevann kokes eller kjøpes på flaske.

De fleste overnattingssteder er det vanlig å servere buffet måltider. Buffeene pleier å inneholde både glutenfrie og vegetariske alternativer.

Har du behov for spesiell diett under ditt opphold ber vi deg opplyse om dette ved bestilling.
Alle drikkevarer betales av kunden direkte på plassen om ikke annet er avtalt.

TIPS
Tips er endel av kulturen i Tanzania. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb. Vi anbefaler at dere tipser deres safariguide den siste dagen når dere forlater han på flyplassen. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er gjort.

De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet.

SPRÅK
Det offisielle språket i Tanzania er swahili. På hoteller og turistattraksjoner er det engelsk som blir brukt. Det finnes totalt over 100 stammespråk i Tanzania.

KLIMA
Klimaet kan grovt deles inn i 3 soner.

Langs kysten, øyene utenfor og området rundt de store innsjøene, er det varmt og fuktig tropisk klima; ofte med luftfuktighet opp mot 90 %.

På høyslettene er det temperert klima, med temperaturer ned mot 15 grader om natten og enda lavere jo høyere over havet du kommer. På toppen av Kilimanjaro kan temperaturen komme ned mot 10 til 15 minusgrader.

Lavereliggende sletteområder i innlandet har varmt og tørt klima. Varmeste tiden er november til mars med variasjoner fra ca. 25 til 35 grader. Det er to regntider i Tanzania; en kort regntid i perioden fra november til januar og en lang regntid som starter i april og varer ut mai/juni. I den korte regntiden er det mer sporadiske nedbørsmengder, bare korte byger, mens det kommer store nedbørsmengder kombinert med tordenvær i den lange regntiden, mest regn i april.

Rundt Kilimanjaro kan det komme noen byger uavhengig av regntiden, det er fjellet som bidrar til dette.

ELEKTRISITET
De fleste lodger og camper er ikke tilknyttet det vanlige el nettet, de benytter seg da av solcelle og generatorstrøm. Generatorene brukes ofte kun noen timer på morgenen og på kvelden, dette innebærer at det kan finnes begrenset tid til å lade mobiler og kameraer.

Strømspenning er 220 Volt, med 3-pins stikkontakter. Det kan være en del spenningsvariasjoner og til tider strømbrudd.

De stedene det ikke er lademuligheter på rommet/teltet vil det i de fleste tilfeller være mulighet for å lade i resepsjonen.

Flere av våre biler har stikkontakt og lademuligheter mens man er ute og kjører.

MOBILDEKNING
GSM-dekningen i Tanzania er relativt god.  De fleste nasjonalparkene har bra dekning – og det samme gjelder Zanzibar.   Det kan dog være enkelte ”lommer” uten dekning.

INNFØRSELSBESTEMMELSER TIL NORGE
Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no.

DEN NORSKE AMBASSADE
Den norske ambassaden i Tanzania ligger i landets kommersielle hovedstad, Dar es Salaam. Ambassaden ligger i byens sentrum, i krysset mellom Mirambo Street og Garden Avenue.

Ambassadens åpningstider:
Mandag - fredag (kl. 08:00 - 14:45)

Visa-seksjonens åpningstider:
Mandag - torsdag (kl. 10:00 - 12:00)

Postadresse:
Royal Norwegian Embassy
P.O. Box 2646
Dar es Salaam
TANZANIA

Ambassadør: Hanne-Marie Kaarstad

Ambassadens kontaktinformasjon:

Telefon: +255 22 2163100 eller +47 23 95 56 00

PRIS FRA

Ønsker du pris på denne reisen? Send oss en forespørsel idag!

PRIS INKLUDERER

Private engelsktalende hovedguide og hjelpeguider

Private bærere og kokk på Kilimanjaro

Overnatting som beskrevet i program

8 dagers bestigning

7 netter i gode fjelltelt på Kilimanjaro

Måltider som beskrevet i program

Drikke til mat på Kilimanjaro; vann, kaffe, te og sjokoladedrikke

Rikelig med kokt drikkevann på Kilimanjaro

Alle tillatelser og parkavgifter

Medlemskap i AMREF Flying Doctors

24 timers vakttelefon

All transfer i Tanzania

IKKE INKLUDERT

Internasjonale flybilletter

Tips til guider og bærere

Visum (50$ pr person) 

Tilleggsaktiviteter 

Drikkevarer og enkelte måltider i Moshi

Samme tur
 • machame-ruten-med-overnatting-pa-toppen

  11
  Dager

  MACHAME MED OVERNATTING PÅ TOPPEN!

  Drømmer du om å bestige Kilimanjaro? Hva med å sove i krateret på toppen i sammen slengen? Opplev den vakre stjernehimmelen fra nesten 6000-høydemeter! 

  Les mer

 • northern-circuit-ruten

  11
  Dager

  NORTHERN CIRCUIT

  Dette er en av de minst brukte rutene som gir deg mulighet å "gå alene" og virkelig oppleve fjellet. Northern Circuit – ruten gir svært god akklimatisering. Ruten...

  Les mer

 • marangu-ruten

  8
  Dager

  16 400,-
  Fra kr (Pr person)

  MARANGU

  Kjent som "Coca-Cola" rute, en klassisk rute og den eldste og mest etablerte ruten. Ruten har fått sitt kallenavn fordi det anses å være den enkleste veien til Uhuru Peak....

  Les mer

 • kilimanjaro-machame-ruten

  9
  Dager

  18 550,-
  Fra kr (Pr person)

  MACHAME

  Machame er en av de mest populære rutene på fjellet. Ruten byr på god akklimatisering og flott natur. Dette er en av de første kommersielle rutene som ble startet. 

  Les mer

 • kilimanjaro-rongai-ruten

  9
  Dager

  18 800,-
  Fra kr (Pr person)

  RONGAI

  Rongai-ruten starter på grensen til Kenya i nord. Her har du Kibo i sikte allerede etter dag en. Her er det også relativt få turister sammenlignet med Machame og Marangu. 

  Les mer

 • lemosho-akklimatisering

  11
  Dager

  22 800,-
  Fra kr (Pr person)

  LEMOSHO MED AKKLIMATISERING

  Lemosho er en rute som byr på vakre naturopplevelser og god akklimatisering. Ruten går sammen med Machame-ruten etter dag tre. 

  Les mer

 • lemosho

  10
  Dager

  20 800,-
  Fra kr (Pr person)

  LEMOSHO

  Lemosho-ruten er en naturskjønn rute som byr på god akklimatisering og relativt få andre mennesker. Turen starter i Øst og går etter 3 dager sammen med Machame-ruten...

  Les mer

 • marangu-akklimatisering

  9
  Dager

  18 400,-
  Fra kr (Pr person)

  MARANGU MED AKKLIMATISERING

  Marangu-ruten er en av de mest populære rutene på fjellet og den eneste ruten hvor du kan sove i hytter under fjellturen. Ruten går opp og ned samme vei. 

  Les mer

 • rongai-akklmatisering

  10
  Dager

  20 800,-
  Fra kr (Pr person)

  RONGAI MED AKKLMATISERING

  Rongai-ruten er en vakker rute som starter på grensen til Kenya i nord. Ruten byr på god akklimatisering når det legges inn en ekstra dag til dette. 

  Les mer

Side 1 av 2 sider (10 turer) 1 2 Neste Siste