» ET AFRIKANSK EVENTYR

ET AFRIKANSK EVENTYR

 • Overblikk
 • Praktisk info
Denne reisen er fullspekket i flotte og minneverdige opplevelser. Her får dere et innblikk i Masaienes hverdag kombinert med spennende safari i to av verdens mest kjente nasjonalparker. 

Dag 1: Ankomst Tanzania
Dere lander på Kilimanjaro Int. Airport hvor deres smilende private safarisjåfør møter dere i ankomsthallen. Visum kjøpes kontant ved ankomst Tanzania. Dere tar plass i Toyota Land Cruiseren og setter turen mot Tanzanias turisthovedstad, Arusha hvor dere skal tilbringe deres første natt. Kjøretiden til Arusha tar rundt 1 time på relativt gode veier. 

Lodge: Arumeru River Lodge

Dag 2: West Kilimanjaro
Etter en avslappende morgen pakker dere i safaribilen og kjører til West Kilimanjaro, dette er masaienes rike. West Kilimanjaro ligger i området mellom Amboseli nasjonalpark i Kenya og majestetiske Kilimanjaro. Dette er en uoppdaget perle som har og tilhører kvegfolket masaiene. Her er det få turister og dere vil oppleve det som eksotisk å være i bushen og møte masaiene.

Lodge: Kambi Ya Tembo 
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 3: West Kilimanjaro
West Kilimanjaro er ikke en nasjonalpark eller et begrenset naturområde. Dette er og har alltid vært masaienes land der de vandrer rundt med sine store kvegflokker. Området gir unike muligheter for flotte safariopplevelse til fots, for de som ønsker dette. På ettermiddagen besøker dere en tradisjonell masailandsby, også kalt "boma", her får dere mulighet å lære om masaienes levemåte. Ved solnedgang blir det servert "sundowner", samtidig som de siste solstrålene så vidt når toppen på Afrikas høyeste fjell, Kilimanjaro.

Lodge: Kambi Ya Tembo 
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 4: Safari i Lake Manyara nasjonalpark
Etter frokost er det tid for avreise til Lake Manyara nasjonalpark, en kjøretur på ca. 4,5 timer. Her møter dere et spennende landskap med Lake Manyara som det sentrale elementet. Lake Manyara nasjonalpark ligger i "The Great Rift Valley". Over 350 ulike fuglearter kan observeres ved innsjøen og i parken. Ofte kan man se store flokker med flamingoer som «farger sjøen rosa». Du kommer tett på apekatter, elefanter, flodhester, antiloper og giraffer. Parken er kjent for løver som her trives best oppe i trærne grunnet det våte landskapet. Medbrakt lunsj spiser dere på et piknikområde med fantastisk utsikt over innsjøen og "The Great Rift Valley".

Lodge: Lake Manyara Wildlife Camp
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 5: Safari i Ngorongoro Krateret
Etter frokost på lodgen går turen videre til Ngorongoro krateret. Krateret vil gi dere safariopplevelser dere sent vil glemme. Det er en høydeforskjell på ca. 600 m fra kraterkanten og ned i bunnen. Ngorongoro var en kjempevulkan som har ”rast sammen”, og dermed er den i dag geologisk sett en kaldera. Bunnen på kalderaen er ca. 20 km i diameter, sirkelrund og helt flat med en innsjø på det laveste punktet. Innsjøen har ingen utløp, men når vannet fordamper blir kun næringssalter fra vannet liggende igjen. I slike sjøer har flamingoene tilpasset seg og henter sin føde. Det er føden deres som fører til at fjærdrakten får et rosa utseende. Dere vil får store safariopplevelser nede i krateret hvor det lever ca. 25 – 30000 dyr. På ettermiddagen kjører dere opp av krater og til Lodge. Det er en opplevelse å sitte ute på terrassen med en forfriskning og se utover det enorme landskapet.

Lodge: Ngorongoro Sopa Lodge 
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 6: Safari i Serengeti Nasjonalpark
Dere setter nå kursen mot verdenskjente Serengeti, som betyr endeløs slette på masai språket. Parken er en del av UNESCOs verdensarv. Dyrene i Serengeti lever helt uten påvirkning fra mennesker. Ca. 1,5 millioner gnu, 500.000 sebra, 400.000 thompson gaseller, store mengder elefanter, bøfler, sjiraffer, flodhester, 3,500 løver, 1000 geparder, 800 leoparder, hyener, mange andre dyreslag og fugler. Serengeti har også verdens største dyrevandring, et fantastisk skue, der den ”ruller” over savannen, bestående hovedsakelig av gnu og sebra. Hele bestanden av gnu og sebra befinner seg på bestemte områder til bestemte tider der klimaet er den styrende kraften for vandringen. Serengeti, en enorm slette, med små granitt formasjoner, kopjer, som ”stikker opp fra savannen”. Kopjene gir dette landskapet et preg som er uforglemmelig for de som får opplever det.

Camp: Kati Kati Camp 
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 7: Safari i Serengeti Nasjonalpark
Etter frokost kjører dere Land Cruiseren ut på Serengetis åpne sletter. Sammen med deres private sjåfør/guide tar dere med lunsjen og bruker så mye tid dere ønsker av dagen på safari. I Serengeti Nasjonalpark kan du oppleve løve, gepard, leopard, gnu, sebra, sjiraff, antilope, bøffel, flodhest, krokodille og et fantastisk fugleliv. Ønsker dere å avslutte dagen ute på savannen tidlig og vende tilbake til lodgen for å spise varm lunsj isteden for pikniklunsj ute på savannen, er valget deres. Ønsker dere safari etter lunsj på lodgen, sjåføren stiller opp og dere får nye safariopplevelser fram til middag. Møt kvelden når det mørkner med forfriskninger ute på terrassen og lytt til de mange lydene, kanskje løva brøler like i nærheten.

Camp: Kati Kati Camp 
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 8: Safari i Serengeti Nasjonalpark og retur til Arusha
Etter frokost setter dere kursen mot Arusha. Dere kjører gjennom Serengeti nasjonalpark og Ngorongoro Conservation Area og får  også store safariopplevelser denne dagen. Dere stopper på en egnet plass for å spise en god pikniklunsj dere har pakket med fra lodgen. Ankomst Arusha sent på ettermiddagen. 

Lodge: Arumeru River Lodge 
Måltider: Frokost og lunsj

Dag 9: Eventyret går mot slutten
Afrikaeventyret er slutt for denne gang og dere tar farvel til landet som har gitt dere unike opplevelser og minner for livet. 3 timer før flyavgang er det avreise fra hotellet.
Måltider: Frokost

REISEGARANTIFONDET
Ekspedisjonsreiser AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen gjør at du er sikret pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs.

Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

FLYREISE
informasjon om flyreisen:

Internasjonale flybilletter er ikke inkludert i prisen for landprogram. Dette innebærer at dere kan bestille flybilletter selv. Er det ønskelig at Ekspedisjonsreiser booker deres flybilletter vil vi først gjøre en uforpliktet reservasjon av flyreisen. Reservasjonen med reiserute og navn blir tilsendt dere for gjennomgang. Kunden er selv ansvarlig for å kontrollere at navnene er korrekt skrevet i henhold til passet. Når kunden bekrefter at billettene stemmer i henhold til navn og reiserute vil vi utstede billettene og sende ut gyldige reisedokument. Du vil få tilsendt elektroniske billetter som du skriver ut og tar med på reisen.

Ankomstflyplass: Kilimanjaro International Airport (JRO)
Hjemeiseflyplass: Kilimanjaro International Airport (JRO)

BETALING AV REISEN
Når vi mottar din bestilling vil vi sende ut booking bekreftelse. Sammen med booking bekreftelsen sendes depositumsfaktura på 3.000,- per person. Bestiller kunden flybilletter gjennom Ekspedisjonsreiser AS vil kostnaden for flybilletter faktureres på samme faktura som depositumet. Beløpet forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato.

Restbeløpet blir fakturert 90 dager før avreise og forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato.

Bestilles reisen 90 dager eller nærmere avreise blir hele beløpet fakturert kunden med forfall innen 14 dager og sendt sammen med booking bekreftelsen.

PASS
Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Sjekk at det ikke er skader på passet.

VAKSINASJONER OG REISERÅD
Kontakt ditt lokale vaksineklinikk, helsesøster eller fastlege for vaksiner.
Finn din nærmeste vaksineklinikk på www.vaksine1.no.
For mer informasjon om hvilke vaksiner det anbefales av Folkehelseinstituttet.
Husk å ta med internasjonalt vaksinasjonskort som er stemplet av norske helsemyndigheter.

REISEFORSIKRING
Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Dersom du skal oppholde deg på høyder over 4000 moh må du sjekke om din forsikring er dekkende.

Ta med deg forsikringsbevis på reisen.

VALUTA
Vi anbefaler at du tar med deg 2-300 amerikanske dollar. Visum kjøpes ved ankomst eller ved passering over grenseovergang og må betales i amerikanske dollar. Ta gjerne med små sedler som 1, 5, 10 USD, disse er greie å bruke til tips.

Lokal valuta kan tas ut i minibank i byene, på landsbygda er det være vanskelig å ta ut lokal valuta.

REISEREGISTRERING
Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres hjemmesider.  Dette vil gjøre det enklere for Utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem.  Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner.

Gå til www.reiseregistrering.no og registrer deg i dag!

BAGASJE PÅ FLY

Internasjonale flyvninger

Bagasjereglene varierer fra selskap til selskap. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

Innenriksflyvninger

Skal man fly innenriks småfly i Tanzania må man pakke i myk bag, duffel bag. Store kofferter kan være vanskelig å få med seg i småfly.

Vanligvis gjelder 15 kg inkl. håndbagasje på innenriksflyginger i Tanzania.

VISUM
Ekspedisjonsreiser anbefaler at visum kjøpes ved ankomst Tanzania eller ved grensepassering. Kostnad for visum er 50 US$ (per 01. januar 2016) Visum kan ikke betales med VISA eller Mastercard, visum MÅ KJØPES KONTANT i amerikanske dollar. Kunden er selv ansvarlig med å gjøre seg kjent med landets visumregler og visumkostnader før avreise.

Det er mulig å søke om visum før avreise. Kontakt den tanzanianske ambassaden til Norge i Stockholm for mer informasjon.

SIKKERHET
Ekspedisjonsreiser, samarbeidspartnere og våre turledere og lokale guider vil bruke sin erfaring og kunnskap for å unngå at ulykker inntreffer. Ekspedisjonsreiser AS kan ikke garantere at uheldige situasjoner ikke kan oppstå.

Dere besøker land med en fremmed kultur, som deltaker på våre turer må du vise respekt og ikke opptre klanderverdig eller uhøvisk. En reise til et land i Afrika innebærer at den reisende må akseptere en annen virkelighet enn i vår vestlige verden.

Du plikter under reisen å rette deg etter de regler og bestemmelser som er gitt av offentlig myndighet, arrangøren eller arrangørens representanter, herunder de ordensbestemmelser som måtte være gitt av det enkelte hotell, lodge, transportøren e.l. regelendringer kan oppstå uten at Ekspeidsjonsreiser AS har fått anledning til å informere deg som reisende

MAT OG DRIKKE
De dagene dere er på safari inngår alltid frokost, lunsj og middag. Maten på overnattingsstedene holder en høy standard, likevel er det greit å ta forholdsregler. Maten vi spiser lokalt er godt kokt og eller stekt, og dermed trygg å spise. Vask hendene før måltidene.

Drikkevann kokes eller kjøpes på flaske.

De fleste overnattingssteder er det vanlig å servere buffet måltider. Buffeene pleier å inneholde både glutenfrie og vegetariske alternativer.

Har du behov for spesiell diett under ditt opphold ber vi deg opplyse om dette ved bestilling.
Alle drikkevarer betales av kunden direkte på plassen om ikke annet er avtalt.

TIPS
Tips er endel av kulturen i Tanzania. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb. Vi anbefaler at dere tipser deres safariguide den siste dagen når dere forlater han på flyplassen. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er gjort.

De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet.

SPRÅK
Det offisielle språket i Tanzania er swahili. På hoteller og turistattraksjoner er det engelsk som blir brukt. Det finnes totalt over 100 stammespråk i Tanzania.

KLIMA
Klimaet kan grovt deles inn i 3 soner.

Langs kysten, øyene utenfor og området rundt de store innsjøene, er det varmt og fuktig tropisk klima; ofte med luftfuktighet opp mot 90 %.

Lavereliggende sletteområder i innlandet har varmt og tørt klima. Varmeste tiden er november til mars med variasjoner fra ca. 25 til 35 grader. Det er to regntider i Tanzania; en kort regntid i perioden fra november til januar og en lang regntid som starter i april og varer ut mai/juni. I den korte regntiden er det mer sporadiske nedbørsmengder, bare korte byger, mens det kommer store nedbørsmengder kombinert med tordenvær i den lange regntiden, mest regn i april.

Rundt Kilimanjaro kan det komme noen byger uavhengig av regntiden, det er fjellet som bidrar til dette.

ELEKTRISITET
De fleste lodger og camper er ikke tilknyttet det vanlige el nettet, de benytter seg da av solcelle og generatorstrøm. Generatorene brukes ofte kun noen timer på morgenen og på kvelden, dette innebærer at det kan finnes begrenset tid til å lade mobiler og kameraer.

Strømspenning er 220 Volt, med 3-pins stikkontakter. Det kan være en del spenningsvariasjoner og til tider strømbrudd.

De stedene det ikke er lademuligheter på rommet/teltet vil det i de fleste tilfeller være mulighet for å lade i resepsjonen.

Flere av våre biler har stikkontakt og lademuligheter mens man er ute og kjører.

MOBILDEKNING
GSM-dekningen i Tanzania er relativt god.  De fleste nasjonalparkene har bra dekning – og det samme gjelder Zanzibar.   Det kan dog være enkelte ”lommer” uten dekning.

INNFØRSELSBESTEMMELSER TIL NORGE
Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no.

DEN NORSKE AMBASSADE
Den norske ambassaden i Tanzania ligger i landets kommersielle hovedstad, Dar es Salaam. Ambassaden ligger i byens sentrum, i krysset mellom Mirambo Street og Garden Avenue.

Ambassadens åpningstider:
Mandag - fredag (kl. 08:00 - 14:45)

Visa-seksjonens åpningstider:
Mandag - torsdag (kl. 10:00 - 12:00)

Postadresse:
Royal Norwegian Embassy
P.O. Box 2646
Dar es Salaam
TANZANIA

Ambassadør: Hanne-Marie Kaarstad

Ambassadens kontaktinformasjon:

Telefon: +255 22 2163100 eller +47 23 95 56 00

PRIS FRA

Ønsker du pris på denne reisen? Send oss en uforpliktende forespørsel idag!

PRIS INKLUDERER

SAFARI

Privat engelsktalende guide/sjåfør

Privat safaribil 4WD Toyota Land Cruiser

Masaienes rike i West Kilimanjaro

Safari i Lake Manyara nasjonalpark

Safari i Ngorongoro krateret 

Safari i Serengeti nasjonalpark

Overnatting som beskrevet i program

Måltider som beskrevet i program

Drikkevann i safaribilen

Alle parkavgifter

All transfer
Samme tur
 • karen-blixens-fotspor

  12
  Dager

  I KAREN BLIXENS FOTSPOR - ET KENYANSK EVENTYR

  Opplev en fantastisk safari i Karen Blixens fotspor! Her er det safari i verdenskjente Masai Mara og et avslappet kystopphold på en kritthvit strand i Det Indiske Hav! 

  Les mer

 • familiesafari-zanzibar

  13
  Dager

  FAMILIESAFARI I TANZANIA & ZANZIBAR

  Vil du ta familien med på et safarieventyr kombinert med standferie på eksotiske Zanzibar? Her får du oppleve tre forskjellige nasjonalparker i en og samme tur! 

  Les mer

 • safari-i-kenya-og-zanzibar

  12
  Dager

  SAFARI I KENYA & ZANZIBAR

  Opplev en av verdens mest kjente nasjonalparker kombinert med strandparadiset Zanzibar. Vil du oppleve en uforglemmelig safari som du aldri vil glemme er dette turen for deg!

  Les mer

 • kenyareisen

  9
  Dager

  DEN STORE KENYAREISEN

  I denne pakken får du oppleve noe av det beste Kenya byr på. En spektakulær reise igjennom fire nasjonalparker. Overnatting på flotte lodger med egen privat engelsktalende...

  Les mer

 • tarangiresafari

  8
  Dager

  TARANGIRE & ZANZIBAR - PERFEKT TIL KILIMANJARO

  Vil du kombinere en bestigning av Kilimanjaro med safari og badeferie på Zanzibar? Da er dette pakken for deg! Denne pakken kan selvsagt også skreddersys for de som ønsker å...

  Les mer

 • masaimara-naivasha-malindi

  13
  Dager

  MASAI MARA, LAKE NAIVASHA & MALINDI

  Opplev en eventyrlig safari i en av verdens mest populære nasjonalparker. Masai Mara kombinert med Lake Nakuru gir store sjanser for å oppleve ''The big five''! Ferien...

  Les mer

 • et-afrikansk-eventyr

  9
  Dager

  ET AFRIKANSK EVENTYR

  Denne reisen er fullspekket i flotte og minneverdige opplevelser. Her får dere et innblikk i Masaienes hverdag kombinert med spennende safari i to av verdens mest kjente nasjonalparker. 

  Les mer

 • de-fem-store-zanzibar

  13
  Dager

  DE FEM STORE & ZANZIBAR

  Drømmer du om å oppleve to av de mest kjente nasjonalparkene i verden? Her er det store sjanser for å se de fem store. Her er en spennende safari kombinert med et luksushotell...

  Les mer

 • masai-mara-malindi

  13
  Dager

  MASAI MARA & MALINDI - VÅR BESTSELGER!

  En fantastisk safari i en verdensberømt nasjonalpark kombinert med late dager på kritthvite strender i Indiahavet. Kan noe bli bedre? 

  Les mer