» TILBUD! FJELLTUR OG ØRKENVANDRING I MAROKKO

TILBUD! FJELLTUR OG ØRKENVANDRING I MAROKKO

  • Overblikk
  • Praktisk info
Drømmer du om å oppleve eventyrlige Marokko? Velg avreisedato og bestill din reise! 

Avreisedatoer: (Avreise fra Gardermoen)
21 April - 28 April
28 April - 5 mai
5 mai - 12 mai
12 mai - 19 mai

DAGSPROGRAM

Dag 1: Marrakech
Ved ankomst blir dere møtt av en vennlig representant fra vår lokale samarbeidspartner. Dere blir da fraktet til hotellet dere skal overnatte på. Kjøreturen fra flyplassen til hotellet 

Om Riad Africa: 
Riad Africa er et koselig og intimt hotell med spesielle rom. Hotellet ligger fint til med kort avstand til markeder og flere gode restauranter. Hotellet har et lite basseng til å kjøle seg ned i på varme dager i tillegg til en takterrasse. 

Om Marrakech: 
Ved foten av Atlasfjellene finner vi Marokkos største turistby. De spennende og trange markedene, maten og direkte flyvninger fra Oslo gjør Marrakech til en populær destinasjon blant nordmenn. 170 km vestover når man kysten - og to en snau time østover ligger et mekka for fjellglade turister. 

Dag 2: Vandring I vakre omgivelser
Etter frokost kjører dere til Imlil hvor turen starter. Vandringen i dag tar 6-7 timer og de første timene går for det meste oppover. Rundt halvveis vil dere spise lunsj i et fjellpass med flott utsikt utover dalen på begge sider. Etter lunsj kan dere om dere har god tid velge mellom flere mulige veier til dagens mål. Dette vil guiden presentere for dere om alt går som planlagt. Vel fremme i Tinghourine blir dere tildelt rom i et gjestehus og middag blir servert. 
Overnatting: Gjestehus
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 3: Tinghourin til Air Aissa
Dagsetappen idag er 7-8 timer lang. Dere vil vandre igjennom flere sjarmerende landsbyer. Dere skal også passere et fjellpass på 2200m og et på 2050m. Denne dagen byr på en flott natur og dere vil ha en flott utsikt stort sett hele dagen. Dere vil overnatte i et gjestehus hvor et enkelt steambad (hamam) er tilgjengelig om dere ønsker det. 
Overnatting: Gjestehus
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 4: Ait Aissa til Imlil
Dere vil vandre i rundt 6-7 timer idag. I løpet av dagen vil dere besøke det største fossefallet i Toubkal Nasjonalpark før turen går over Mzik passet på 2500moh. Her får dere en fantastisk utsikt over Ait Mizan dalen. Her spiser dere lunsj mens utsikten nytes før turen går ned til Imlil. Her får dere overnatte i gjestehus på private rom.
Overnatting: Gjestehus
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 5: Ait Benhaddou og Dades
Dere blir fraktet til Ait Benhaddou som er en verdensarv listet by mellom Marrakech og Sahara. Denne byen har vært med i over tjue kjente filmer. Dere vil passere mange flotte byer før dere ankommer ørkenen. Når dere ankommer ‘’Valley of the roses’’ vil en Marokkansk middag vente dere på det flotte hotellet i Dades. 
Overnatting:
Hotell Babylon
Måltider: Frokost og middag

Dag 6: Ørkenvandring
Etter frokost på hotellet vil dere bli fraktet til todra Gorge som er en gigantisk dal som skiller Atlas fjellene. Her vil dere spise lunsj før dere fortsetter lenger inn i ørkenen til dere kommer til en liten landsby som heter Merzouga. Herfra vil dere vandre frem til solnedgang på kamel til de flotte sanddynene i Erg Chebbi. Dette er de høyeste dynene i Marokko. Dere vil derfra ri kamelene i overkant av en time under solnedgang. Dere får sove under stjernene i ørken campen etter et Berber velkomst måltid.
Overnatting:
Palais des dunes
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 7 Erg chebbi – Marrakech
Denne siste dagen vil gi deg fantastisk utsikt av soloppgang i ørkenen. Dere vil ri tilbake til hotellet før dere starter på kjøreturen tilbake til Marrakech. Kjøreturen tar ca. 9-10 timer og dere vil ankomme byen på kvelden. 
Overnatting:
Riad Africa
Måltider: Frokost

Dag 8 : Hjemreise
Flyr dere med Norwegian er det normalt avgang på ettermiddagen. Dere kan da utforske Marrakech sine gater eller slappe av med et godt måltid før hjemreise. 

REISEGARANTIFONDET
Ekspedisjonsreiser AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen gjør at du er sikret pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs.

Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

BETALING AV REISEN
Når vi mottar din bestilling vil vi sende ut booking bekreftelse. Sammen med booking bekreftelsen sendes depositumsfaktura på 3.000,- per person. Bestiller kunden flybilletter gjennom Ekspedisjonsreiser AS vil kostnaden for flybilletter faktureres på samme faktura som depositumet. Beløpet forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato.

Restbeløpet blir fakturert 60 dager før avreise og forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato.

Bestilles reisen 60 dager eller nærmere avreise blir hele beløpet fakturert kunden med forfall innen 14 dager og sendt sammen med booking bekreftelsen.

PASS
Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Sjekk at det ikke er skader på passet.

VAKSINE OG REISERÅD
Kontakt ditt lokale vaksineklinikk, helsesøster eller fastlege for vaksiner.
Finn din nærmeste vaksineklinikk på www.vaksine1.no.
For mer informasjon om hvilke vaksiner det anbefales av Folkehelseinstituttet.
Husk å ta med internasjonalt vaksinasjonskort som er stemplet av norske helsemyndigheter.

REISEFORSIKRING
Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Dersom du skal oppholde deg på høyder over 4000 moh må du sjekke om din forsikring er dekkende.

Ta med deg forsikringsbevis på reisen.

REISEREGISTRERING
Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres hjemmesider.  Dette vil gjøre det enklere for Utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem.  Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner.

Gå til www.reiseregistrering.no og registrer deg i dag!

BAGASJE PÅ FLY
Internasjonale flyvninger

Bagasjereglene varierer fra selskap til selskap. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

VISUM
For norske borgere som reiser til Marokko krever marokkanske myndigheter at passet er gyldig i tre måneder fra innreise. Reisende må også ta med i betraktning at flyvninger fra Marokko til Norge svært ofte medfører mellomlanding i Europa, hvor Schengen-landene kan ha andre regler for gyldighet av pass. Derfor anbefaler ambassaden at reisende har gyldig pass på minimum seks måneder ved innreise til Marokko, slik at ikke den reisende får problemer ved innreise i et Schengen-land på vei tilbake til Norge.

Norske borgere er ikke visumpliktige for innreise til Marokko, og kan oppholde seg maksimalt tre måneder i landet.

SIKKERHET
Ekspedisjonsreiser, samarbeidspartnere og våre turledere og lokale guider vil bruke sin erfaring og kunnskap for å unngå at ulykker inntreffer. Ekspedisjonsreiser AS kan ikke garantere at uheldige situasjoner ikke kan oppstå.

Dere besøker land med en fremmed kultur, som deltaker på våre turer må du vise respekt og ikke opptre klanderverdig eller uhøvisk. En reise til et land i Afrika innebærer at den reisende må akseptere en annen virkelighet enn i vår vestlige verden.

Du plikter under reisen å rette deg etter de regler og bestemmelser som er gitt av offentlig myndighet, arrangøren eller arrangørens representanter, herunder de ordensbestemmelser som måtte være gitt av det enkelte hotell, lodge, transportøren e.l. regelendringer kan oppstå uten at Ekspedisjonsreiser AS har fått anledning til å informere deg som reisende.

TIPS
Tips er endel av kulturen i Marokko. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb. Vi anbefaler at dere tipser deres safariguide den siste dagen når dere forlater han på flyplassen. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er gjort.

De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet.

MOBILDEKNING
GSM-dekningen i Marokko er relativt god.  De fleste byene har bra dekning – og det samme gjelder i fjellet.   Det kan dog være enkelte ”lommer” uten dekning.

INNFØRESELSBESTEMMELSER TIL NORGE
Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no.

VIKTIGE NUMMER
Skulle en alvorlig situasjon oppstå, konsulter ambassadens krise- og evakueringsplan for mer informasjon, og/eller kontakt Utenriksdepartementets Operative senter på telefonnr.: +47 22243600.

PRIS FRA

9 990,-

Basert på at 2+ personer reiser sammen i privat gruppe i utvalgte datoer i april/mai 2018. Flybilletter fra Oslo er inkludert! Må bestilles før 23.februar. 

PRIS INKLUDERER

Flybillett fra Oslo - Marrakech - Oslo med Norwegian på utvalgte datoer) 

Flyplass transport 

Transport til og fra Marrakech

Overnatting i Marrakech med frokost

Lokale engelsktalende guider

All mat under fjellturen

Overnatting i lokale gjestehus (flere senger på hvert rom)

Kameler til å transportere baggasje og mat

Telt og madrasser 

Privat kokk til å tilberede måltider under vandringen

Kameler i ørkenen

Teltcamp i Erg Chebbi


IKKE INKLUDERT I PRISEN

Tips til guider og annet personell

Personlige utgifter

Drikkevarer (vann fåes kjøpt i landsbyene dere passerer)

Enkeltrom (ikke mulig på fjellturen) + kr 1000,-

Samme tur