» KILIMANJARO MED SAFARI I MASAI MARA

KILIMANJARO MED SAFARI I MASAI MARA

  • Overblikk
  • Praktisk info
Bestig Afrikas høyeste fjell, Kilimanjaro kombinert med en spennende safari i en av verdens mest populære dyrereservat. Masai Mara er løvenes rike og det er en enorm dyretetthet. Beste tid for reisen er mellom Juli og september.

Dag 1: Avreise fra Norge og Ankomst Tanzania
Endelig er vi fremme på Kilimanjaro internasjonale flyplass. Her blir vi tatt godt imot og ønsket velkommen av vår lokale representant. Vi blir deretter kjørt til hotellet for overnatting.
Overnatting:
Weru Weru River Lodge

Kjøretid Kilimanjaro Airport - Weru Weru River Lodge: 40 minutt
Avstand: 40 km

Dag 2: Første morgen i Afrika 
Når det lysner av dag får vi det første synet av mektige Mt. Kilimanjaro som i mange tiår har fasinert oss nordmenn. Dette er en viktig dag for å komme til hektene, roe ned og slappe av før bestigningen starter. Denne dagen vil også føles veldig god å ha dersom bagasjen er forsinket og ikke kom med samme fly som oss.
Overnatting:
Weru Weru River lodge
Måltider: Frokost og middag er inkludert denne dagen

Møte med sjefsguiden
Klokken 10:00 kommer sjefsguiden til hotellet for å gå gjennom programmet på fjellet, bli kjent med dere og svare på de spørsmålene dere måtte ha før bestigningen starter. Sjefsguidene har lang erfaring og mange bestigninger av Kilimanjaro bak seg. Bli ikke forbauset om deres guide har været på Uhuru Peak nærmere 200 ganger. Dette er profesjonelle guider som vil bruke sin kompetanse og kunnskap for å få deg til toppen av Kilimanjaro. 

Dag 3: Fra hotellet til Machame Camp
Etter frokost blir vi hentet og kjørt til Machame Gate som ligger på 1800 moh. Her starter turen og vi er nå på vei mot toppen av Kilimanjaro. Målet for dagen er Machame Camp på 3000 moh. Mange setter ny høyderekord allerede denne dagen. Vi går igjennom regnskog og det er gode stier hele veien til camp. På denne etappen er det vanlig å se apekatter langs stien. Vel fremme i campen får vi popcorn, te og kaffe i matteltet.
Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, Lunsj og middag

Dag 4: Machame Camp til Shira Camp
Vi går over i buskelandskap og vegetasjonen åpner seg. Første halvdel av dagsetappen går vi i noen kraftige oppoverbakker. Et at vi sammen har mestret dem tar vi velfortjent lunsj og resten av etappen går lettere. Før vi når Shira Camp må vi krysse en dal. Fra Shira har vi utsikt mot Kilimanjaros lillebror Mount Meru og utsikt mot Kibo. 
Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 5: Shira til Barranco camp
Landskapet er fortsatt tørt og dagen startes med å gå opp en slakk bakke. Etter noen timer får vi øye på Lava Tower som ligger på 4500 meter over havet. Vi stopper ved Lava Tower for å spise litt snacks og for at kroppen skal få full uttelling av høyden før vi går nedover til Barranco camp som ligger på 3900 meter. Denne dagen er en veldig viktig dag og legger grunnlaget for de neste. Siden vi går høyt i løpet av dagen, og sover lavere sørger vi for at kroppen tilvenner seg høyden på best mulig måte.
Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 6: Barranco camp til Karanga Camp
Dagens etappe starter med den kjente frokostveggen (Barranco wall). Selv om vi skal sove på samme høyde som forrige camp er det mange høydemeter som skal tas. Stien svinger seg opp fjellsider og ned i daler for så å gå opp igjen. Dette er en fin etappe med flott vegetasjon, blant annet de kjente lobeliaen på over en meter og kjempesvineblom som blir opp mot seks meter.
Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 7: Karanga Camp til Barafu Camp
Dette er siste etappe før toppstøtet. Dere går sakte mot Barafu Camp og vegetasjonen forsvinner underveis. Her oppe er det ikke overlevelsesmuligheter for planteliv på grunn av frosten som kommer hver natt. Etter rundt 4 timer får vi øye på Barafu Camp. Etter lunsj starter vi forberedelsene for den kommende natten. Vi får servert middag tidlig for så å gå ned i soveposen for å hvile og spare krefter til toppstøtet som starter ved midnatt.
Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 8: Barafu Camp – Uhuru Peak – Mweka Camp
Vi starter på ferden mot toppen rundt kl 23:00. Ved soloppgang 6-7 timer senere når vi kraterkanten, Stella Point 5725moh. Herfra til toppen av Kilimanjaro, Uhuru Peak er det ca. en time vandring. Når du får øye på skiltet vet du at du klarer det og at du kommer til å nå målet ditt – å stå på verdens høyeste frittstående fjell, Kilimanjaro! Etter mange bilder på toppen starter vi på returen. Selv om vi gikk sakte i løpet av natten er distansen stor. Vel nede i Barafu Camp får vi påfyll av vann og et velfortjent måltid. Det er helt normalt å vær i ‘’kjelleren’’ etter denne dagen. Etappen er lang og tung, men slitet blir forbigått av mestringen dere føler.
Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 9: Mweka til Moshi
Etter en god natt søvn er vi motiverte og klare til å fullføre siste del av turen som går nedover til gaten. Stien går igjennom regnskog og tempoet går raskt. Når vi ankommer gaten sjekker vi ut av nasjonalparken og har offisielt fullført turen. I Moshi er det planlagt en fest for oss. Her blir det diplomutdeling, afrikansk sang og dans av teamet, mat og drikke før vi tar farvel med hverandre. Nå venter en velfortjent dusj. Livet er fint og dette øyeblikket er det bare å nyte.
Overnatting:
Weru Weru River lodge
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Fest med crewet
I Moshi er festen planlagt, her blir det diplomutdeling, afrikansk sang av vårt team, mat og drikke, før vi tar farvel med våre nye venner. Under festen overrekkes tipsen til hovedguiden. Vanlig tips på Kilimanjaro er 200 USD per deltaker. Etter at festen er over blir vi kjørt tilbake til hotellet.

Dag 10: Til Masai Mara
Dere reiser med første fly fra Kilimanjaro Internasjonale flyplass til Nairobi. Ved ankomst blir dere møtt av safariguiden og turen mot Masai Mara starter. Turen går gjennom spennende landskap og små landsbyer. Dere ankommer lodgen ved lunsjtider. Ved ankomst blir det servert forfriskninger og lunsj før dere kjører ut på den første "gamedrive" i Masai Mara. Masai Mara er løvenes hjemland og en av de mest kjente parkene i Afrika. Guiden vet av erfaring hvor dyrene befinner seg. En dyktig guide er en viktig forutsetting for en god og spennende safari. Når dere er på Basecamp får dere også oppleve det stolte nomadiske kvegfolket, masaiene. Masaien er trukket inn i driften av campen som forøvrig er norskeide. Masaiene tar dere gjerne med til sin landsby slik at dere får sett hvordan de lever og bor, de inviterer dere også inn i husene sine og forteller sin historie og hvordan de lever som masaier. Barack Obama bodde også på denne campen da han var på safari i Kenya.
Lodge:
Masai Mara Basecamp
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 11: Fulldagssafari i Masai Mara
Sammen med dere private sjåfør/guide avgjør dere hvordan Masai Mara bør oppleves for å få mest mulig ut av oppholdet. Han gir der gode råd for at dere skal få oppleve det bete av Masai Mara, han legger sin ære i å tilby best mulig opplevelse.
En måte å tilrettelegge dagen:
Klokken 06.30 starter morgensafarien fra lodgen. Dere kjører ut i Masai Mara for å oppleve dyrenes morgen aktivitet. Temperaturen er  på sitt laveste før sola renner og da er dyrene mest aktive. Dere returnerer tilbake til lodgen ca. kl. 09.00 for en god frokost. På formiddagen kan dere besøke en masai landsby, booke gåsafari gjennom lodgen eller slappe av. Lunsjen serveres fra kl. 12.30 – 14.30. Klokken 16.00 kjører dere igjen ut i parken på ettermiddagssafari.
Et annet alternativ:
Dere spiser frokosten og kjører for å bruke hele dagen i Masai Mara. Sjåføren bestiller lunsjen og tar denne med, lunsjen spises under et tre på savannen eller ved en Hippopool. Dere returnerer tilbake til lodgen før det mørkner.
Et tredje alternativ:
Dere slapper av på lodge etter frokost og fram til lunsj. Etter lunsj kjører dere ut på safari og er ute på savannen hele ettermiddagen. Eller dere kjører ut på safari etter frokost og fram til lunsj. Dere spiser lunsj på lodgen og bruker resten av dagen til avslapping på lodgen. Det er dere som avgjør i samråd med sjåfør/guide hvordan dagene skal tilrettelegges i Masai Mara.
Lodge:
Masai Mara Basecamp
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 12: Masai Mara
Dere blir vekket klokken 06:00, kaffe og te blir servert kl. 06:15 og klokken 06:30 kjører dere ut på savannen på jakt etter nye og spennene safariopplevelser. Sjansen for å få oppleve en løvejakt er størst på morgenen før solen varmer for mye. Dere returnerer til lodgen for frokost og avslapping. Klokken 16:00 kjører dere ut på deres siste safari i parken. Eller dere velger en annen altenativ måte å oppleve Masai Mara, som gårdagen kanskje.
Lodge:
Masai Mara Basecamp
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 13: Safari i Masai Mara og hjemreise
Dere kjører ut på savannen for en siste safari før dere starter kjøreturen tilbake til Nairobi. Før dere blir sluppet av på flyplassen vil dere spise en god middag på Carnivore Restaurant. Her får en servert fantastisk grillmat, alt fra lam til krokodille med godt tilbehør. 

REISEGARANTIFONDET
Ekspedisjonsreiser AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen gjør at du er sikret pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs.

Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

FLYREISE
informasjon om flyreisen:

Internasjonale flybilletter er ikke inkludert i prisen for landprogram. Dette innebærer at dere kan bestille flybilletter selv. Er det ønskelig at Ekspedisjonsreiser booker deres flybilletter vil vi først gjøre en uforpliktet reservasjon av flyreisen. Reservasjonen med reiserute og navn blir tilsendt dere for gjennomgang. Kunden er selv ansvarlig for å kontrollere at navnene er korrekt skrevet i henhold til passet. Når kunden bekrefter at billettene stemmer i henhold til navn og reiserute vil vi utstede billettene og sende ut gyldige reisedokument. Du vil få tilsendt elektroniske billetter som du skriver ut og tar med på reisen.

Ankomstflyplass: Kilimanjaro International Airport (JRO)

BETALING AV REISEN
Når vi mottar din bestilling vil vi sende ut booking bekreftelse. Sammen med booking bekreftelsen sendes depositumsfaktura på 3.000,- per person. Bestiller kunden flybilletter gjennom Ekspedisjonsreiser AS vil kostnaden for flybilletter faktureres på samme faktura som depositumet. Beløpet forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato.

Restbeløpet blir fakturert 90 dager før avreise og forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato.

Bestilles reisen 90 dager eller nærmere avreise blir hele beløpet fakturert kunden med forfall innen 14 dager og sendt sammen med booking bekreftelsen.

PASS
Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Sjekk at det ikke er skader på passet.

VAKSINASJONER OG REISERÅD
Kontakt ditt lokale vaksineklinikk, helsesøster eller fastlege for vaksiner.
Finn din nærmeste vaksineklinikk på www.vaksine1.no.
For mer informasjon om hvilke vaksiner det anbefales av Folkehelseinstituttet.
Husk å ta med internasjonalt vaksinasjonskort som er stemplet av norske helsemyndigheter.

REISEFORSIKRING
Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Dersom du skal oppholde deg på høyder over 4000 moh må du sjekke om din forsikring er dekkende.

Ta med deg forsikringsbevis på reisen.

VALUTA
Vi anbefaler at du tar med deg 2-300 amerikanske dollar. Visum kjøpes ved ankomst eller ved passering over grenseovergang og må betales i amerikanske dollar. Ta gjerne med små sedler som 1, 5, 10 USD, disse er greie å bruke til tips.

Lokal valuta kan tas ut i minibank i byene, på landsbygda er det være vanskelig å ta ut lokal valuta.

REISEREGISTRERING
Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres hjemmesider.  Dette vil gjøre det enklere for Utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem.  Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner.

Gå til www.reiseregistrering.no og registrer deg i dag!

BAGASJE PÅ FLY
Internasjonale flyvninger
Bagasjereglene varierer fra selskap til selskap. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

Innenriksflyvninger
Skal man fly innenriks småfly i Tanzania må man pakke i myk bag, duffel bag. Store kofferter kan være vanskelig å få med seg i småfly.

Vanligvis gjelder 15 kg inkl. håndbagasje på innenriksflyginger i Tanzania.

VISUM
Ekspedisjonsreiser anbefaler at visum kjøpes ved ankomst Tanzania eller ved grensepassering. Kostnad for visum er 50 US$ (per 01. januar 2016) Visum kan ikke betales med VISA eller Mastercard, visum MÅ KJØPES KONTANT i amerikanske dollar. Kunden er selv ansvarlig med å gjøre seg kjent med landets visumregler og visumkostnader før avreise.

Det er mulig å søke om visum før avreise. Kontakt den tanzanianske ambassaden til Norge i Stockholm for mer informasjon.

SIKKERHET
Ekspedisjonsreiser, samarbeidspartnere og våre turledere og lokale guider vil bruke sin erfaring og kunnskap for å unngå at ulykker inntreffer. Ekspedisjonsreiser AS kan ikke garantere at uheldige situasjoner ikke kan oppstå.

Dere besøker land med en fremmed kultur, som deltaker på våre turer må du vise respekt og ikke opptre klanderverdig eller uhøvisk. En reise til et land i Afrika innebærer at den reisende må akseptere en annen virkelighet enn i vår vestlige verden.

Du plikter under reisen å rette deg etter de regler og bestemmelser som er gitt av offentlig myndighet, arrangøren eller arrangørens representanter, herunder de ordensbestemmelser som måtte være gitt av det enkelte hotell, lodge, transportøren e.l. regelendringer kan oppstå uten at Ekspeidsjonsreiser AS har fått anledning til å informere deg som reisende

MAT OG DRIKKE
De dagene dere er på safari inngår alltid frokost, lunsj og middag. Maten på overnattingsstedene holder en høy standard, likevel er det greit å ta forholdsregler. Maten vi spiser lokalt er godt kokt og eller stekt, og dermed trygg å spise. Vask hendene før måltidene.

Drikkevann kokes eller kjøpes på flaske.

De fleste overnattingssteder er det vanlig å servere buffet måltider. Buffeene pleier å inneholde både glutenfrie og vegetariske alternativer.

Har du behov for spesiell diett under ditt opphold ber vi deg opplyse om dette ved bestilling.
Alle drikkevarer betales av kunden direkte på plassen om ikke annet er avtalt.

TIPS
Tips er endel av kulturen i Tanzania. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb. Vi anbefaler at dere tipser deres safariguide den siste dagen når dere forlater han på flyplassen. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er gjort.

De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet.

SPRÅK
Det offisielle språket i Tanzania og Kenya er swahili. På hoteller og turistattraksjoner er det engelsk som blir brukt. Det finnes totalt over 100 stammespråk i Tanzania.

KLIMA
Klimaet kan grovt deles inn i 3 soner.

Langs kysten, øyene utenfor og området rundt de store innsjøene, er det varmt og fuktig tropisk klima; ofte med luftfuktighet opp mot 90 %.

På høyslettene er det temperert klima, med temperaturer ned mot 15 grader om natten og enda lavere jo høyere over havet du kommer. På toppen av Kilimanjaro kan temperaturen komme ned mot 10 til 15 minusgrader.

Lavereliggende sletteområder i innlandet har varmt og tørt klima. Varmeste tiden er november til mars med variasjoner fra ca. 25 til 35 grader. Det er to regntider i Tanzania; en kort regntid i perioden fra november til januar og en lang regntid som starter i april og varer ut mai/juni. I den korte regntiden er det mer sporadiske nedbørsmengder, bare korte byger, mens det kommer store nedbørsmengder kombinert med tordenvær i den lange regntiden, mest regn i april.

Rundt Kilimanjaro kan det komme noen byger uavhengig av regntiden, det er fjellet som bidrar til dette.

ELEKTRISITET
De fleste lodger og camper er ikke tilknyttet det vanlige el nettet, de benytter seg da av solcelle og generatorstrøm. Generatorene brukes ofte kun noen timer på morgenen og på kvelden, dette innebærer at det kan finnes begrenset tid til å lade mobiler og kameraer.

Strømspenning er 220 Volt, med 3-pins stikkontakter. Det kan være en del spenningsvariasjoner og til tider strømbrudd.

De stedene det ikke er lademuligheter på rommet/teltet vil det i de fleste tilfeller være mulighet for å lade i resepsjonen.

Flere av våre biler har stikkontakt og lademuligheter mens man er ute og kjører.

MOBILDEKNING
GSM-dekningen i Tanzania og Kenya er relativt god.  De fleste nasjonalparkene har bra dekning – og det samme gjelder Zanzibar.   Det kan dog være enkelte ”lommer” uten dekning.

INNFØRSELSBESTEMMELSER TIL NORGE
Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no.

DEN NORSKE AMBASSADE
Den norske ambassaden i Tanzania ligger i landets kommersielle hovedstad, Dar es Salaam. Ambassaden ligger i byens sentrum, i krysset mellom Mirambo Street og Garden Avenue.

Ambassadens åpningstider:
Mandag - fredag (kl. 08:00 - 14:45)

Visa-seksjonens åpningstider:
Mandag - torsdag (kl. 10:00 - 12:00)

Postadresse:
Royal Norwegian Embassy
P.O. Box 2646
Dar es Salaam
TANZANIA

Ambassadør: Hanne-Marie Kaarstad

Ambassadens kontaktinformasjon:

Telefon: +255 22 2163100 eller +47 23 95 56 00

PRIS FRA

Ønsker du pris på denne reisen? Send oss en uforpliktende forespørsel idag! 

PRIS INKLUDERER

KILIMANJARO:

Private engelsktalende hovedguide og hjelpeguider

Private bærere og kokk på Kilimanjaro

Overnatting som beskrevet i program

7 dagers bestigning

6 netter i gode tremanns fjelltelt på Kilimanjaro

Måltider som beskrevet i program

Drikke til mat på Kilimanjaro

Rikelig med kokt drikkevann på Kilimanjaro

Alle tillatelser og parkavgifter

Medlemskap i AMREF Flying Doctors

24 timers vakttelefon

All transfer i Tanzania

SAFARI:

Privat safaribil (minivan) med engelsktalende guide/sjåfør

All flyplass transport

3 netter på Masai Mara basecamp

1 liter mineralvann i safaribilen hver dag

Middag på Carnivore restaurant

IKKE INKLUDERT

Tips til teamet på Kilimanjaro (ca. 200$) 

Enkeltrom

Drikkevarer som øl, brus mm

Enkelte måltider som ikke er nevnt i program

Tips til safariguide (5$ pr person pr dag) 

Avbestillings- og reiseforsikring

Internasjonale flybilletter

Samme tur